Espora e Fungo, fundada en 2022, é unha empresa con sede en Santiago de Compostela dedicada ao cultivo de cogumelos frescos e produtos derivados dela. Céntrase en produtos locais, ultrafrescos e de recente colleita, con visión empresarial e implantación de sustentabilidade e economía circular e social, apostando pola bioeficiencia na produción superior ao 100%, o que significa que aproveitamos todo o que utilizamos. . para ter o mellor produto para ti, directamente desde a granxa ata a túa casa.

Sostible e saudable

Espora & Fungo, desenvolvemento sostible

Coidamos o proceso en cada paso de principio a fin para obter o mellor rendemento de produción e un produto máis saudable para ti. Utilizamos materias primas orgánicas 100% naturais para elaborar o substrato para o cultivo dos nosos cogumelos, o que garante un produto saudable e nutritivo. Só contén tres ingredientes: auga, madeira e cereais.

Xestionamos e polo tanto controlamos todos os procesos do ciclo de cultivo de cogumelos de forma interna sen subcontratación, o que garante unha óptima trazabilidade e dános flexibilidade para responder aos cambios do mercado e xerar así confianza na nosa marca e produto.

A maior vantaxe do cultivo de cogumelos é que non precisa de centos de miles de metros cadrados para producir miles de quilogramos de alimentos de forma saudable e sostible. Contamos cunha instalación de 160 m2 que inclúe un laboratorio, unha sala de manipulación, unha sala de incubación e dúas salas de cultivo.

Espora e fungo: benvido ao mundo dos cogumelos

Centrarse no mercado local permítenos garantir a frescura dun produto de recente colleita. Enviar produtos frescos a miles de quilómetros en camión e pasar días, mesmo un só, a través de almacéns loxísticos ten moitas implicacións na calidade do produto. Por este motivo e por moitos máis, é moi importante crear negocios de km 0 que sexan capaces de ofrecer produtos recén collidos, sostibles e de alta calidade.