Mukitake
Sarcomyxa edulis
Mukitake edulis (común en Asia) é unha especie de fungo pertencente á familia Sarcomyxaceae. Os corpos fructíferos medran con tapas superpostas, de ocre a marrón ocre, en forma de abano ou en forma de ostra na madeira das árbores caducifolias. As láminas na parte inferior están moi espaciadas, de cor ocre, e teñen un anexo adnato ao estipe.
Ecológicas Sostenibles Gourmet Ecológicas Sostenibles Gourmet Ecológicas Sostenibles Gourmet
Sarcomyxa edulis ten un sabor suave. O seu sombreiro aveludado de cor verde oliva ou caramelo fan excelentes cogumelos culinarios, xa sexan frescos ou secos. Cando se cortan en rodajas e se saltean, teñen unha textura mantecosa, moi semellante á do polo do bosque. En Xapón, onde é coñecido como Mukitake, considérase “un dos cogumelos comestibles máis deliciosos”.
Sarcomyxa edulis, tamén coñecido como “Huangmo”, “Dongmo” ou “Yuanmo” en China, xoga un papel destacado como cogumelo comestible e medicinal. A súa distribución principal abrangue o nordeste de China, Corea, Xapón, as zonas do extremo oriental de Rusia e outras zonas con climas fríos.
Co tempo, utilizouse na medicina tradicional para o tratamento da epilepsia e do reumatismo. Estudos anteriores suxiren que S. edulis posúe diversas actividades farmacolóxicas, incluíndo propiedades anticanceríxenas, antioxidantes, hipoglucémicas, hepatoprotectoras e radioprotectoras.
Os pratos pódense preparar e cociñar utilizando técnicas como fritir, guisar, estofar ou grellar.