Orella de Xudas

Auricularia auricula-judae

Os cogumelos de orella de madeira teñen un sabor natural suave e terroso. Non obstante, a súa versatilidade culinaria permítelles absorber facilmente os sabores doutros ingredientes, converténdoos nun complemento ideal para enriquecer sopas e guisos con deliciosos matices.

Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo

Información

En ambientes favorables e húmidos, a Orella de Xudas, que mide entre 2 e 6 cm de diámetro, aparece como un cogumelo satinado rosa escuro, suave ao tacto. Con frecuencia toma a forma dunha orella venosa lixeiramente transparente. Ao secarse, vaise contraendo de tamaño, volvendo máis firme e adquirindo un ton máis escuro, chegando ao negro. Orella de Xudas destaca pola súa versatilidade como cogumelo.

Beneficios

Investigacións recentes revelan que os cogumelos de orella de madeira proporcionan numerosos beneficios, incluíndo a protección do fígado, a redución do colesterol e a promoción da saúde intestinal. Ademais, teñen altos niveis de fibra e antioxidantes. Os cogumelos das orellas de madeira foron durante moito tempo un compoñente destacado na medicina tradicional asiática.

Preparación

Os cogumelos de orella de madeira son saborosos, versátiles e altamente nutritivos. Ademais, a súa textura crocante e elástica fai que sexan o complemento ideal para diversas receitas. É fundamental cociñar ben todos os cogumelos antes de consumilos.

Espora & Fungo

Ir o contido