Cogumelo coliflor
Sparassis crispa
O cogumelo de coliflor ten unha consistencia quebradiza, semi-firme e masticable cun forte aroma almizclado e terroso. Cando se cociñan, teñen un sabor neutro, terroso e sutilmente a noces con notas de fiúncho e améndoa.
Ecológicas Sostenibles Gourmet Ecológicas Sostenibles Gourmet Ecológicas Sostenibles Gourmet
O cogumelo da coliflor xeralmente crece nunha forma redondeada con moitos lóbulos planos e ondulados que se entrelazan e se superpoñen. Parece masa de lasaña ou fideos de ovo frescos de auga fervendo e depositados no chan do bosque. As coliflores poden facerse bastante grandes.
Os cogumelos de coliflor son ricos en esparasol, un nutriente coñecido polas súas propiedades antifúngicas e antibióticas. Tamén conteñen beta-glucanos, un tipo de fibra dietética que se cre que beneficia a inmunidade, a saúde cardíaca e axuda a reducir os niveis de colesterol.
Co seu distintivo sabor a noces e a súa textura única e al dente, os fungos de coliflor son un complemento valioso para o seu repertorio de cogumelos. Os fungos de coliflor, deliciosamente consistentes, non se ablandan demasiado ao cociñar, o que significa que manteñen a súa firmeza ben, sen risco de quedar blandos.
A súa versatilidade fai que sexan axeitados para a maioría das receitas estándar de cogumelos. Mesmo cando se fritan sós, son unha opción baixa en carbohidratos cargada de sabor umami. Desde quiche de fungos de coliflor ata sopa reconfortante, fideos sen glute e touciño de cogumelos, as opcións culinarias son abundantes.