Polo do bosque

Laetiporus sulphureus

Os cogumelos de polo do bosque adquiren unha textura carnosa cando se cociñan e ofrecen unha suave nota cítrica que lembra ao polo, a lagosta ou o cangrexo. O sabor “polo” que caracteriza a estes cogumelos fai que sexan un substituto fiable da carne nas opcións de comidas vexetarianas ou veganas.

Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo Ecológicas Espora & Fungo Sostenibles Espora & Fungo Gourmet Espora & Fungo

Información

O cogumelo polo do bosque aparece como un fungo dunha cor amarela de xofre vibrante, composto por varios corchetes grosos e superpostos. Cada soporte individual é suave e esponxoso na súa mocidade e, se se espreme, libera un líquido amarelo. A súa forma é semellante a un abanico cun bordo ondulado.

Beneficios

Ademais de ter propiedades antioxidantes, antibacterianas, antiinflamatorias, anticanceríxenas, diabetes e reguladoras hormonais, o polo do bosque simplemente deleita o padal. Utilízao como alternativa nos teus pratos favoritos de polo e disfruta sabendo que tamén estás incorporando os seus moitos beneficios para a saúde.

Preparación

Incorpora os cogumelos de polo do bosque nas receitas de pratos de pasta, risottos, arroces, sopas, guisos e como cobertura para carnes, engadindo moitas herbas frescas. Para unha preparación fácil pero saborosa, proba a saltear estes cogumelos nunha tixola con chalotes, allo, viño branco e ramas de tomiño fresco.

Espora & Fungo

Skip to content